Saltar al contingut

Saltar a la navegació

2 de Juliol de 2021

L’assaig clínic aleatori de dos anys de durada sobre les DIMS comença a treure les seves pròpies conclusions

La creixent prevalença de miopia està arribant a nivells alarmants mundialment. S’estima que la meitat de la població mundial podria patir miopia l’any 2050.

Fa diversos anys, es va dissenyar una lent de contacte tova de doble potència concèntrica anomenada Defocus Incorporated Soft Contact (DISC) per al control de la miopia. L’assaig clínic ha demostrat que la DISC va disminuir significativament la progressió de miopia en escolars. Més tard, es va dissenyar una lent basada en el mecanisme MD pel control de la miopia i la van denominar Defocus Incorporated Multiple Segments (DIMS). L’objectiu era proporcionar el mateix estímul òptic que  la lent DISC sense els inconvenients inherents amb  l’ús de les lents de contacte.

En l’estudi ‘Defocus Incorporated Multiple Segments (DIMS) spectacle lenses slow myopia progression: a 2-year randomised clinical trial’ es va estudiar durant dos anys si les lents DIMS disminuïen la progressió de la miopia en nens i nenes de 8 a 13 anys. En aquest estudi es va poder comprovar que, en el transcurs d’aquests dos anys  l’ús diari de  les lents DIMS va retardar significativament la progressió de la miopia i l’allargament axial dels ulls en nens miops. A més, els resultats van demostrar una visió clara simultània amb un desenfocament miòpic constant que pot frenar la progressió de la miopia.

 

 

Col·legi Oficial d'Òptics Optometristes de Catalunya instituto feperópticos Varilux especialista Feder Club European Academy of Orthokeratology opt retina opt retina