Home » ALTRES SERVEIS » RECOMANACIONS VISUALS

RECOMANACIONS VISUALS

RECOMANACIONS VISUALS - FEDEROPTICS XAVIER VIVAS
HIGIENE VISUAL PER NENS i NENES.
D'aquesta cura funcional en dependrà el rendiment no només visual sinó també intel.lectual dels nens i nenes.
1. Procureu que la il.luminació sobre la feina escolar sigui tres vegades superior a la il.luminació ambiental de la sala o habitació, que mai ha d'estar enfosquida.
2. Procureu que el material de lectura estigui sempre situat en un pla que formi 20 graus respecte al pla de la taula o escriptori.
3. Procureu situar la taula de manera que el nen pugui treballar a espai obert, cosa que s'aconsegueix posant-la davant d'una finestra.
4. Eviteu que al damunt de la taula de treball, a més del material de lectura i d'escriptura, hi hagi altres objectes desordenats que impedeixin fer la feina amb comoditat.
5. Procureu que l'alçada de la taula i de la cadira permeti al nen tenir la planta de tots dos peus tocant ben bé a terra, el cos recte, el pit enfora i les espatlles lleugerament cap enrere per tal que els ulls quedin situats a la mateixa distància de la feina.
6. Procureu que el nen no faci hombra amb la mà, el braç o el cap sobre el que escriu.
7. Eviteu que el nen giri el tronc i inclini el cap quan escriu o llegeix: això pot produir astigmatismes, anisometròpies i ambliòpies incloses per postures inadequades.
8. Eviteu que el nen s'acosti excessivament al material de lectura o d'escriptura perquè pot originar una miopia funcional. La distància a la que han de quedar situats els ulls simètricament ha de ser igual a la distància que hi ha entre el colze i els nusos dels dits.
9. Eviteu que el nen agafi el llapis de manera que els dits polze, índex i mig siguin molt a prop de la punta del llapis o bolígraf. Això obligaria el nen a inclinar el cap per poder veure la punta del llapis i distorsionaria la percepció visual.
10. Eviteu que el nen faci feina escolar durant més de 30 minuts sense descansar 5 minuts. No reposar periòdicament produeix pèrdua de concentració del nen i el rendiment serà més baix.
11. Eviteu que quan el nen llegeixi ho faci movent el cap. Els ulls són els únics que han d'executar moviments amb regularitat i eficàcia.
12. Eviteu que el nen miri la TV amb l'habitació enfosquida.
13. Eviteu que la llum ambiental faci reflexes sobre la pantalla de TV.
14. Eviteu que el nen vegi la TV més de dues hores, ja que aquesta activitat pot reduir la seva capacitat per a pensar i crear.
15. Eviteu que el nen miri la TV estirat a sobre del sofà o a terra.
16. Eviteu que el nen llegeixi estirat al llit.
17. Eviteu que el nen s'estigui davant de l'ordinador o dels videojocs durant més de 30 minuts sense descansar 10 minuts.
FEDEROPTICS XAVIER VIVAS

FEDEROPTICS XAVIER VIVAS

SETMANA MUNDIAL DEL GLAUCOMA

SETMANA MUNDIAL DEL GLAUCOMA - FEDEROPTICS XAVIER VIVAS

FEDEROPTICS XAVIER VIVAS

DESCARREGA'T LA NOSTRA App DE SALUT VISUAL

DESCARREGA'T LA NOSTRA App DE SALUT VISUAL - FEDEROPTICS XAVIER VIVAS

LES NOSTRES BADANES

LES NOSTRES BADANES - FEDEROPTICS XAVIER VIVAS

2.006 Badana Commemorativa 20�. Aniversari

LES NOSTRES BADANES - FEDEROPTICS XAVIER VIVAS

2.007 Badana "Lo Marraco"

LES NOSTRES BADANES - FEDEROPTICS XAVIER VIVAS

2.008 Badana "El Claustre de la Seu Vella"

LES NOSTRES BADANES - FEDEROPTICS XAVIER VIVAS

2.009 Badana " Els diables amb Lo Marraco "

LES NOSTRES BADANES - FEDEROPTICS XAVIER VIVAS

2.010 Badana "Porta dels Ap�stols"

FEDEROPTICS XAVIER VIVAS

ON TROBAR-NOS